Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel een volwaardige plant kan opgroeien vanaf een stekje. Goedkoper dan een volwassen plant kopen en natuurlijk geeft het ook veel meer voldoening om zo’n klein teer stekje zelf te verzorgen en uiteindelijk in de grond te zetten als plant met wortels! Wil je het ook eens proberen dan heb ik de stekjesboxen in de webshop. Ze worden verzonden in een brievenbuspakketje zodat je niet thuis hoeft te zijn als het wordt bezorgd. Ik verzend niet op vrijdag, zaterdag en zondag omdat ik dan niet zeker weet dat ze de andere dag in huis zijn. Ik verpak ze met een vochtig doekje in plastic zodat ze wel even kunnen overleven maar het is natuurlijk beter om de verzendtijd zo kort mogelijk te houden. Natuurlijk zijn mijn planten en stekjes gezond en vrij van plagen. Op het moment dat ik de plantjes klaarmaak voor verzending, check ik ze voor alle zekerheid nog een keer grondig op de aanwezigheid van eventuele plaaginsecten.

Let op! Stekjes kunnen niet alleen rotten/dood gaan door slechte zorg, maar ook omdat stekken geen 100% slagingskans heeft. Wees dus niet bedroeft als een stekje helaas niet tot een volwaardige plant uit kan groeien.

Ook goed om te weten: Op de warmere dagen zullen stekjes veel sneller worteltjes en nieuwe blaadjes groeien dan op de koudere dagen. De meeste plantjes gaan namelijk op de koudere dagen van het jaar in een soort winterslaap aangezien er dan minder zonuren zijn (oftewel de plant heeft minder energie). Gooi het stekje dus niet weg als het niets of weinig groeit!

Heeft u vragen? Stuur een mailtje naar  Info@floorarium.nl

Tot snel in de webshop!